رویداد ها:
تاریخچه شورای ملی به دوره امانالله خان بازمیگردد که طرح بنیانگذاری آن در نظامنامه اساسی حکومت وی گذاشته شد. البته این پارلمان بیشتر جنبه مشورتی داشت. در دوره نادر خان پارلمان به دو مجلس شورای ملی و مجلس عیان تأسیس شد؛ که اولین دوره شورای ملی در تاریخ ۱۸ سنبله ۱۳۱۰ با عضویت ۱۱۱ تن در قصر سلام خانه ارگ آغاز به کار کرد. از آن دوره تا کودتای داوود خان ۱۳ دوره تقنینی دایر گردید که اکثر نمایندگان آن انتصابی بودند تا آنکه با رای مردم انتخاب شوند. پس از کودتای داوود خان او شورای ملی را منحل و در قانون اساسی پارلمانی به نام ملی جرگه که یک مجلس بود را مد نظر گرفت، اما هیچوقت این مجلس کار خود را آغاز نکرد.
بعدها در دوره نجیب الله مجدداً شورای ملی پس از ۱۴ سال آغاز بکار کرد. این مجلس فقط یک دوره ادامه یافت و با سقوط حکومت نجیب و برپایی حکومت مجاهدین و طالبان تا روی کار آمدن نظام جمهوری اسلامی، افغانستان فاقد قوه مقننه (شورای ملی) بود.
اولین دوره شورای ملی افغانستان در تاریخ ۲۷ قوس پس از مدتها آغاز به کار کرد
1643 – الحاق اسكاتلند به انگليس
اسكاتلند در قسمت شمالي كشور جزيرهاي انگلستان قرار دارد و منطقهاي است كوهستاني و پوشيده از جنگلهاي انبوه و چمنزارهاي وسيع كه به وسيله چند رودخانه و نيز خليج سالوي از خاك اصلي انگلستان جدا شده است. اين منطقه از قديم الايام مسكوني بود و بعدها محل سكونت اقوامي از انگلستان شد. در طي قرون بعدي زبان و فرهنگ انگليسي در اين مناطق نفوذ پيدا كرد. اما بين اسكاتلند و انگلستان حالت جنگ و صلح ادامه داشت. در اوائل قرن هفدهم زمينههاي اتحاد دو منطقه فراهم شد تا اينكه در تاريخ 24 سپتامبر 1643 اتحاد سياسي و يك پارچگي اسكاتلند و انگلستان عملي گرديد.
1935 – دولت حزب نازي آلمان (ناسيونال سوسياليست) تصميم گرفت همه شرکتها و بنگاههاي يهوديان اين کشور را از دست آنان حتي به صورت خريد خارج سازد.
1949 – بمباران ورشو توسط طیاره هاي آلماني در جريان جنگ جهاني دوم
با آغاز جنگ جهاني دوم، لهستان مورد هجوم نيروهاي نازي قرار گرفت و در 16 سپتامبر 1949 ورشو به محاصره آلمان درآمد. در اين ميان مقاومت مردم ورشو باعث گرديد تا تصرف شهر به تأخير افتد در نتيجه از 24 سپتامبر همين سال به مدت 3 روز حملات هوايى وسيع و گستردهاي عليه ورشو انجام شد. از سوي ديگر سقوط و تسليم ارتش لهستان موجب ايجاد وحشت ميان مردم شد. در پي بمباران شهر ورشو پايتخت لهستان توسط طیاره هاي آلمان نازي به مدت سه روز، بيش از پانزده هزار نفر از مردم اين شهر كشته شدند. پيش از آن، هيتلر به فرماندهان ارتش نازي دستور داده بود به هر قيمتي اين شهر را تصرف كنند، تا اينكه سرانجام اين شهر پس از 11 روز مقاومت سرسختانه، تسليم آلمانيها شد.
۱۵ – زادروز ویتلیوس امپراتور روم
۱۸۸۴ – زادروز عصمت اینونو دومین رئیسجمهور ترکیه
۱۸۹۶ – زادروز فرانسیس اسکات کی فیتزجرالد نویسندهٔ رمان گتسبی بزرگ
۱۹۱۱ – زادروز کنستانتین چرننکو سیاستمدار و دبیر کل حزب کمونیست اتحاد شوروی، رهبر اتحاد شوروی به مدت ۱۳ ماه
۱۹۳۶ – زادروز جیم هنسن کارگردان، تهیهکننده و عروسکگردان آمریکایی، برندهٔ جایزه امی
۱۹۵۱ – زادروز پدرو آلمودوار کارگردان، فیلمنامهنویس و تهیهکنندهٔ اسپانیایی
درگذشتها
۷۶۸ – درگذشت پِپَن سوم پادشاه فرانکها، پدر شارلمانی و نخستین پادشاه از دودمان کارولنژیها
۱۱۸۰ – درگذشت مانوئل یکم فرماندهٔ نظامی، سیاستمدار و امپراتور روم شرقی (بیزانس) از ۱۱۴۳ تا ۱۱۸۰
۱۵۴۱ – درگذشت پاراسلسوس پزشک، کیمیاگر، گیاهشناس و ستارهشناس سوئیسی-آلمانی
۱۹۰۴ – درگذشت نیلز ریبرگ فینسن زیستشناس دانمارکی، برندهٔ جایزه نوبل فیزیولوژی و پزشکی سال ۱۹۰۳
۱۹۱۱ – درگذشت میرزا تورسونزاده قهرمان ملی ،شاعر و سیاستمدار برجستهٔ اهل تاجیکستان
*****