نمایشگاه رسانه ای « هرات قرن بیستم »

نمایشگاه رسانه ای « هرات قرن بیستم »

از « سوم می » ( روز جهانی آزادی مطبوعات) در ریاست اطلاعات و فرهنگ هرات در حالي تجلیل به عمل آمد كه با وقوع حمله انتحاری خونبار دهم ماه ثور کابل و کشتار جمع کثیری از خبرنگاران کشور، پرداختن به امر آزادی بیان و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای خبرنگار  در كشور نه تنها مهم بلكه واجب مي نمود.

برگزاری نمایشگاه تحقیقی- پژوهشی رسانه ها در « سوم می »  که به همکاری تنی چند از فرهنگیان و هنرمندان این شهر و دیار شکل گرفته بود، خود نشــان از اهميت فوق العاده ( روز جهانی آزادی مطبوعات) دارد.
این نمایشگاه  به علت شهادت 9 تن از خبرنگاران، برای یک روز برگزار شــد. طي همان یک روز با مشــاركت برخي از نهادها و اتحادیه ها از جمله اتحادیه عکاسان هرات، موسسه فلم سازی آشیانه هنر و اتحادیه مطبوعات چاپی حوزه غرب کشور چندین برنامه منحصر به فرد طراحي و به نمایش گذاشته شد.

مراسم بزرگداشت شهدای خبرنگار و تجليل از روز جهانی آزادی مطبوعات با ایراد سخنرانی ها توسط آریا رئوفیان، رئیس اطلاعات و فرهنگ، محمد آصف رحیمی والی و بانو سهیلا عرفانی رئیس دانشکده ژورنالیزم پوهنتون هرات از نخستین ر برنامه هاي اين روز بود كــه با حضور جمع کثیری از اراکین دولتی، فرهنگیان، و اصحاب رسانه بــه اجرا درآمد.
برپایی نمایشگاه تحقیقی- پژوهشی رسانه ها از دیگر برنامه های آن روز بود كه از توسط والی ولایت هرات افتتاح گردید.
اين نمایشگاه در صحن باز ریاست اطلاعات و فرهنگ راه اندازی شده بود.
ساخت نماد ها برای حمایت از آزادی بیان، مصئونیت شغلی خبرنگاران، نهادینه شدن قانون دسترسی به اطلاعات ، نگاه ارزشی به فعالیت های رسانه ای و دادخواهی بخاطر نبود سالون های تیار و سینما در هرات و توجه به وضعیت اسفناک مطبوعات چاپی از مهمترین فعالیت های به اجرا درآمده این نمایشگاه بود.


مهمانان برای ورود به نمایشگاه در قدم نخست می باید از میان تاق تزئین شده با مطبوعات چاپی می گذشتند. سپس با مشاهده تعدادی از تابلو های رسانه ای، آنچه که بیش از همه جلب توجه می کرد، مانکن ها و تندیس هایی بود که با لباس روزنامه ای آراسته شده بودند و هر یک موضوع خاصی را به همراه داشت. یکی از مانکن ها ملبس با جلیقه ضد گلوله و دوربین عکاسی، حقیقت خبرنگارانی را منعکس می ساخت که بدور از هرگونه مسئونیت شغلی به ایفای نقش اطلاع رسانی شان می پردازند. دیگر مانکن های روزنامه پوش نیز تهدید های موجود  بر فعالیت های رسانه ای ، حق دسترسی به اطلاعات و آزادی بیان را به تصویر کشیده بودند.

با گذشت از این قسمت نمایشگاه، تابلو های بزرگ از تصاویر فعالان رسانه ای و لگو های رسانه ها، نهاد ها و خبرگزاری های فعال در ولایت هرات در کنار هم خود نمایی می کرد و پیام « روشنگری همچنان ادامه دارد» را به اثبات می رسانید.


ماکت زیبایی از یک خانواده که در کنار یک رادیو به اخبار و رویداد های روز گوش فرا می دادند، توجه حاضرین را برانگیخته بود. بویژه آنکه کلیپ آماده شده هشت دقیقه ای، سیر تاریخی و تحولات سیاسی کشور در پنج دهه اخیر از طریق همین رادیو طنین انداز بود. و نشان از اهمیت و جایگاه رادیو طی هشتاد سال گذشته در میان ساکنان این دیار داشت.
نمایشگاه همچنان با تصاویر و تحقیقات دیگری از رسانه های فعال تزئین شده بود تا آنکه غرفه عکاسخانه اطمینان، همه مهمانان را به حال و هوای اولین عکاسخانه شهر هرات می برد.


در این قسمت از نمایشگاه الحق که جناب آقای حکمت الله ارباب زاده ( رئیس انجمن عکاسان هرات) زحمت فراوانی از خود به خرج داده بودند و در کنار اینمه سعی در احیای فضای کلاسیک برای نمایش اولین عکاسخانه را داشتند، طرز کار امکانات اولیه دوربین های عکاسی را هم به معرفی می گرفتند که توجه والی ولایت هرات را به خود واداشته بود.
در این نمایشگاه لوازم قدیمه ای چون رادیو ریلی هرات نیز بر جذابیت فضا افزوده بود.

ایشتگاه سینما و تیاتر هرات، از بخش های دیگر نمایشگاه بود که در اینجا عبدالرشید عظیمی سینماگر و سریال ساز مستعد هراتی، آستین همت برزده بوده و با نمایشگاه تجهیزات جدید و قدیمه سینمایی، به معرفی ظرفیت های موجود در وجود سینماگران این ولایت پرداخت.
او در فضایی که به سینماگران اختصاص داده شده بود، با چاپ تصاویری از هنرمندان پیشکسوت و جوان تیاتر و سینمای این ولایت، همدلی و مهرورزی هنرمندان را به نمایش گذاشته بود.
ماکت سه بعدی سینما و تیاتر هرات از دیگر جاذبه های این نمایشگاه بود که به هدف دادخواهی بخاطر اعمار سالونی برای تیاتر و سینما ساخته شده بود و توجه همگان را برانگیخته بود.
در این میان محمد یعقوب امینی همچون کاکه ها و عیاران قدیمی شهر هرات همراه با تیپ 530 دست داشته اش که کاست عبدل شاعر در آن می خواند، به یاری سینماگران آمد و از والی هرات قول همکاری برای اعمار سالون سینما گرفت.

La imagen puede contener: 1 persona
در ادامه نمایشگاه سه تن از جوانان تیاتریست و سینماگر هراتی نیز در نقش های سه شخصیت بارز مطبوعاتی کشور قرار گرفته بودند و به معرفی استاد محمد طرزی، استاد صلاح الدین سلجوقی و عبدالله قانع هروی پرداختند.
نمایش جراید، نشریات و مجلات قدیمه و جدید حوزه غرب کشور از بخش های دیگر این نمایشگاه بود که مورد تشویق بازدیدکنندگان قرار گرفت.

این نمایشگاه با قدرداني هنر دوستان و اصحاب  رسانه و خبرنگاران به پايان رسيد.

درباره admin

مطلب پیشنهادی

کتاب « مسجد جامع بزرگ دارالنصره هرات باستانی » رونمایی شد

یکی از آثار ارزشمندی که طی روز های اخیر در هرات رونمایی شد، چاپ سوم …

یک نظر

  1. حکمت الله ارباب زاده ( اصیل )

    جناب آقای کریمی شما از غنایم و شخصیهای فرهنگی پرتلاش این دیار هستید در پناه حق باشید دستا ن تان پرتوان .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *