ن.ک
استیو مککری متولد سال ۱۹۵۰ در فیلادلفیا آمریکا است. او در دانشگاه پنسیلوانیا به تحصیل در رشتهٔ سینما پرداخت. مککری عکاسی خبری را به صورت حرفهای از جنگ شوروی در افغانستان آغاز کرد.
استیو مک کری، عکاس خبری شناخته شدهی امریکایی است که معروفترین عکس او، عکس «دختر افغان» است که سال 1984 در «نشنال جئوگرافیک» منتشر شد.
وی با چاپ عکس این دختر افغان در مجله انجمن جغرافیای ملی به شهرت جهانی رسید؛ تصویری که عنوان «فراموشنشدنیترین عکس» را به خود اختصاص داد و چهرهٔ دختر را تبدیل به مشهورترین عکس روی جلد در تمام انتشارات ماه جون ۱۹۸۵ کرد. این عکس همچنین در بروشورها، پوسترها و تقویمهای کمکهای بینالمللی مورد استفادههای مکرر قرار گرفت. هویت «دختر افغان» برای ۱۵ سال پنهان بود تا اینکه مککری نام او یعنی «شربت گول» را به همه معرفی کرد. این عکس تبدیل به جنجالیترین تصویر شد و در اندازههای بزرگ و تعداد انبوه به چاپ رسید و نیز توانست مدال طلای مسابقه رابرت کاپا را به خاطر بهترین گزارش تصویری از آن خود کند.
به گفته استیو مک کری، او کار کردن روی تضادها و کشمکشهای بینالمللی را دوست دارد، از جمله کارهای او میتوان از جنگهای ایران و عراق، بیروت، کامبوج، فیلیپین، جنگ خلیج و جنگ افغانستان نام برد.
استیو مک کری در سال ۱۳۷۱ هنگامی که تازه شهر هرات به تصرف مجاهدین در آمده بود، با دوربین عکاسی اش، وارد این شهر شد و از نقاط مختلف و گسترده گی ویرانی و شکل گیری نشانه هایی از امید دوباره در میان مردم، تصاویر ماندگار و بیادماندنی گرفت.
بسیاری از تصاویر او سکانس هایی از سناریوی جنگ و اشغالگری روس در افغانستان است. ویرانه های بیش از حد شهر تاریخی هرات سوزه اصلی در عکاس های گرفته استیو مککری در طول این سفر بوده است که نشانه های واضح و آشکار از حجم سنگین و قدرتمند سلاح های استفاده شده برای ویرانی این شهر و دیار دارد.
عکس نخست مربوط به جاده درب عراق می شود که از بالای باره مشرف به گذر چونی یا زیارت بی بی معصومه در سال ۱۳۷۱ خورشیدی گرفته شده است.