افغانستان با « شکستن همزمان بیست استخوان » به اسکار می رود

فیلم محمودی

اتحادیه سینماگران افغانستان فیلم “شکستن همزمان بیست استخوان”، ساخته برادران محمودی را به عنوان نماینده سینمای این کشور در جوایز اسکار به آکادمی علوم و هنرهای سینمایی معرفی کرد.

این فیلم که محصول مشترک افغانستان و ایران است، روایتگر داستان زندگی عظیم، مهاجر افغان مقیم ایران است. محسن تنابنده، هنرمند سینمای ایران نقش این مهاجر را بازی کرده است.

چندی پیش، این فیلم با نام بین‌المللی رونا مادر عظیم برای نخستین بار در جشنواره بوسان کوریای جنوبی اکران شد.

فیلم شکستن همزمان بیست استخوان با کارگردانی جمشید محمودی در مرحله نهایی انتخاب نامزد افغانستان در رشته بهترین فیلم خارجی اسکار، با دو فیلم دیگر رقابت می‌کرد: “گدی‌پران سیاه” (بادبادک‌پران سیاه) به کارگردانی طارق قیومی و “هزارن زن مثل من” به کارگردانی صحرا مانی.

برادران محمودینوید محمودی و جمشید محمودی که به برادران محمودی معروف هستند، فیلم‌سازان افغان مقیم ایران هستند که پیشتر فیلم ‘چند متر مکعب عشق’ را ساخته بودند و مورد توجه منتقدان فیلم قرار گرفته بود

این سومین فیلم برادران محمودی، فیلم‌سازان افغان مقیم ایران، است که از طرف اتحادیه سینماگران افغانستان به اسکار معرفی می‌شود. دو سال پیش، فیلم رفتن به نمایندگی از افغانستان به اسکار ارسال شد اما نتوانست یکی از نامزدهای رسمی بهترین فیلم غیرانگلیسی زبان شود.

فیلم “چند متر مکعب عشق” یک دیگر از فیلم‌هایی است که برادران محمودی در کارنامه دارند.

افغانستان از سال 1381 تقریبا به طور مرتب نماینده‌ای به اسکار معرفی کرده است، اما در این مدت موفق نشده تا به جمع فیلم نامزد دریافت اسکار در رشته بهترین فیلم خارجی اسکار راه پیدا کند.

نود و یکمین دوره جوایز اسکار ۲۴ فبروری سال آینده میلادی در لس‌آنجلس برگزار می‌شود.

پیش از این نیز شماری از فیلم‌ها از افغانستان به جشنواره‌های بین‌المللی راه یافته‌اند. فیلم “اسامه” ساخته صدیق برمک از افغانستان در سال 1383 شمسی برنده جایزه بخش زبان‌های خارجی گلدن گلوب شد. “اسامه” نخستین فیلم در تاریخ سینمای افغانستان بود که چنین جایزه‌ای را می‌برد.

درباره admin

مطلب پیشنهادی

اعتراض هنرمندان به ثبت هنر مینیاتور و خوش‌نویسی به‌ نام ایران و ترکیه در یونسکو: «میراث مشترک است»

یکی از دلایلی که تمایل کشورهای منطقه برای تصاحب ارزش‌های فرهنگی افغانستان را افزایش داده، …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *